Autoverzekering berekenen

Op de pagina over autoverzekeringen lees je dat het veel geld opbrengt om autoverzekeringen te vergelijken. Er is vaak een groot verschil tussen de goedkoopste en duurste autoverzekering. Maar hoe doe je dat dan concreet? Hoe vooraf de prijs van je autoverzekering berekenen? Als je tijd te veel hebt breng je een bezoekje aan alle verzekeringsagenten, maar sneller bereken je je autoverzekering gewoon online! Hieronder vind je alle berekenmodules die we kunnen vinden.

Bereken de prijs VOOR de aankoop

Droom je van een nieuwe auto, maar wil je niet voor onaangename verrassingen komen te staan wanneer je de eerste keer je verzekeringspremie moet betalen?
Een goed idee: gebruik onderstaande berekenmodules en ontdek vooraf hoeveel je auto je echt gaat kosten. Wanneer je merkt dat je verzekering een te grote hap uit je budget dreigt weg te nemen, kan je nog altijd een goedkopere auto zoeken.
Zorg ervoor dat de autoverzekering betaalbaar blijft. Dat doe je door verzekeringsmaatschappijen te vergelijken, maar ook door een auto te kopen waarvoor de verzekering betaalbaar is.

1. Touring verzekeringen

Op de website van Touring bereken je in 5 stappen je autoverzekering. Binnen 2 minuutjes weet je zo hoeveel de verzekering kost. Als je echt geïnteresseerd bent moet je nog meer informatie geven (bijvoorbeeld je nummerplaat). Vervolgens stuurt Touring per post een schriftelijke offerte op.

2. ING autoverzekering

Ook op de website van ING kan je je autoverzekering berekenen. Je krijgt hier opmerkelijk weinig invulvakjes voorgeschoteld, wat het berekenen vlot doet verlopen. Anders dan bij Touring kan je op de site meteen een contract aanvragen.

3. Corona Direct Kilometerverzekering

Corona Direct biedt een kilometerverzekering aan. Dat betekent dat je een basisbedrag betaalt en vervolgens per kilometer die je effectief rijdt een kilometerbedrag betaalt. Op de website bereken je snel hoeveel je per jaar moet betalen om een geschat aantal kilometers te rijden.

4. Ethias autoverzekering

Ook op de website van Ethias bereken je eenvoudig je autoverzekering. Nadeel is wel dat het programma enkel werkt voor auto’s die jonger zijn dan 15 jaar. Vooraleer je het resultaat van je offerte-aanvraag te zien krijgt moet je ook je e-mailadres bevestigen. De berekening wordt zo een beetje omslachtig.

Actel Direct verzekering

Bij Actel Direct werkt het programma goed en snel. Leuk om zien is dat je meer informatie krijgt over de gevolgen van keuzes tijdens de berekening. Wanneer je moet aangeven of je kinderen hebt, vertelt de website je dat ouders doorgaans minder schadegevallen veroorzaken en daardoor lagere premies betalen.

Argenta autoverzekering

Ook op de website van Argenta kan je autoverzekeringen berekenen, of althans, dat is de bedoeling.Op het moment van het schrijven van dit artikel was de berekeningsmodule onbeschikbaar. Vandaar staat er nu (nog) geen linkje.

Federale Verzekering

Het is een beetje spijtig dat je bij de berekening van je autoverzekering bij de Federale het vermogen van je wagen moet uitdrukken in kW. Er zijn weinig mensen die uit het hoofd het vermogen van hun nieuwe auto kennen. Je zal dus op zoek moeten gaan op het internet naar de juiste gegevens voor jouw auto. Andere berekeningmodules zijn slim genoeg om het vermogen zelf in te vullen op basis van het bouwjaar en het type wagen.